Què fem?

És ben simple: encendre la curiositat. Per aconseguir-ho energètica ha dissenyat dos eixos:

Portar els avanços tecnològics a l’aula

L’objectiu és transmetre els conceptes bàsics de una forma pràctica, dinàmica i innovadora. Maquetes i elements audiovisuals ensenyen la física que governa els diferents tipus de producció d’energia. Projectes industrials reforcen el vincle entre la realitat i la classe.  Els resultats de les investigacions més recents aporten una visió d’innovació i de futur.  I tot adaptat perquè sigui tan emocionant com fàcil de comprendre!

Treballar amb les mans

Els nens i les nenes volen, primer de tot, provar per si mateixos.  Experimentar és la seva forma natural d’aprendre – i una de les més efectives.  Energètica funda el seu mètode en aquesta predisposició natural a l’enginy:  els alumnes construeixen amb les seves mans, utilitzant només material comú, un model que efectivament funciona.  No només és una activitat manual, si no és enginyeria a l’abast dels nens!

EOLAB

El taller es divideix en dues parts:


Fixeu-vos!

Aquesta part es dedica a transmetre els principis fonamentals com l’energia, l’electricitat, el vent i a descobrir els avanços tecnològics del sector eòlic (molins de terra, de mar i flotants). Suports audiovisuals i maquetes demostratives asseguren que la curiositat es mantingui desperta!


Fes el teu molí!

És la part del taller en la que realment els nens i nenes són els protagonistes: dividits en equips els alumnes construeixen amb les seves pròpies mans, des de zero i amb material comú, una part d’un generador eòlic. Tots junts fan l’acoblament de les peces i el resultat és un petit aerogenerador que amb poc vent genera efectivament electricitat!

Descripció

Laboratori d’energia eòlica.

Destinataris

Alumnes de cicle superior, ESO, i públic familiar.

Objectius

Transmetre els principis bàsics lligats a l’energia eòlica, estimular la creativitat i la innovació, fomentar la iniciativa i el treball en equip.

Relació amb el currículum

Coneixement del medi natural, social i cultural, educació visual i plàstica, coneixement i interacció amb el món físic, matemàtica, autonomia i iniciativa personal.

Durada

30’ per a la part de coneixements +1:30 hora per a l’activitat manual.

Lloc i recursos necessaris

Al centre escolar: aula i pantalla amb projector. Per fèries i esdeveniments contactar amb nosaltres.

Metodologia

Exposició amb materials de suport, pràctica de construcció en equip i qüestionari d’avaluació.

Què s’aprèn

Què és la electricitat i com es genera, què és i com s’aprofita l’energia eòlica, com construir amb les mans i treballar en equip.

EOLAB és un taller transversal per aprendre de forma entretinguda i pro-activa els conceptes bàsics lligats a l’energia eòlica, descobrir quins són els projectes industrials més innovadors i fabricar electricitat a partir del vent. 

Opinions

Típic material per construir.

Un exemple de projecte innovador: un aerogenerador flotant instal·lat a la costa de Portugal.

Francisco Mora i la neuroeducació. Gran part de la metodologia emprada per energètica prové del seu llibre. Una lectura molt recomanable.


Hywind. Vídeo d’un projecte industrial avançat.


Haliade 150. Video de la interessant instal·lació d’un aerogenerador de 150m.

Enllaços

info@energetica.cat

609 580 651

si vols saber més contacta!

Contacte

Vols emocionar els teus alumnes?  Truca o envia un e-mail!

Què es fa?
La metodologia
Fitxa tècnica
Què diuen els protagonistes

Energètica neix d’una idea de Michele Rossetti, enginyer amb més de dotze anys d’experiència en el sector de les energies renovables. Durant aquest temps Michele ha treballat en la investigació i el desenvolupament de generadors eòlics, ha publicat i presentat treballs tècnics en l’àmbit internacional i ha format i fet créixer un equip d’enginyers i enginyeres. Mogut per un fort compromís social, decideix unir la seva experiència, el seu entusiasme i la seva vocació de transmetre coneixement per fundar aquest projecte: emocionar per educar en una cultura més sostenible.

Energètica desenvolupa tallers d’energies renovables pels alumnes dels centres escolars, tant a l`àmbit públic com al concertat, així com pel públic familiar en ocasió de fèries o altres esdeveniments.  La missió és molt clara: contribuir a crear un futur energètic més verd i educar persones amb ganes de reflexionar, crear i innovar!

Qui som?

www.energetica.cat

Avda 301, 71

08860 Castelldefels

e d’educació. e d’energia. e d’ecologia.  
Però, sobre tot, e d’emoció, l'energia que mou el món. 
I és justament arran d’aquest entusiasme que neix aquest projecte: emocionar per educar en una cultura innovadora i respectuosa amb el medi ambient.

Una maqueta construïda pels alumnes.

qui som   què fem   EOLAB   opinions   clients  enllaços  contactehttp://energetica.cat/iw/home.html#widget0http://energetica.cat/iw/home.html#widget1http://energetica.cat/iw/home.html#widget2http://energetica.cat/iw/home.html#widget3http://energetica.cat/iw/home.html#widget4http://energetica.cat/iw/home.html#widget7http://energetica.cat/iw/home.html#widget7shapeimage_17_link_0shapeimage_17_link_1shapeimage_17_link_2shapeimage_17_link_3shapeimage_17_link_4shapeimage_17_link_5shapeimage_17_link_6
Amb qui treballem

© 2018 energètica.cat. Tots els drets reservats.

Creiem fermament en les opinions dels alumnes. Es per això que al final de cada taller entreguem un qüestionari d’avaluació. I aquí els resultats de més de 1000 enquestes:

Fitxa en PDFhttp://www.energetica.cat/download/fitxa_eolab.pdf

Els participants al programa Catakrac, de BTV, expliquen la seva experiència:

Treballem principalment per als centres educatius, tant públics com privats, bé directament o bé via les entitats públiques que donen suport a aquest projecte: